Zelena karta

Zelena karta ili međunarodna karta za osiguranje automobila dokaz je o zaključenom osiguranju od autoodgovornosti.

Posedovanjem zelene karte obezbeđujete osiguravajuću zaštitu za eventualne materijalne i nematerijalne štete koje možete pričiniti trećim licima u saobraćajnoj nezgodi u zemlji i inostranstvu. Ovaj dokument, poznatiji kao “pasoš Vašeg motornog vozila“, od 01. januara 2012. više nije potreban za putovanje u 27 zemalja članica Evropske unije (EU), ali i Švajcarsku, Norvešku, Island, Andoru, Hrvatsku i Crnu Goru.
Evropska komisija je dala saglasnost da se Srbija priključi sistemu multilateralnog sporazuma, što znači da od 1. januara 2012. godine, prilikom prelaska vozila preko državne granice, potrebno je posedovati samo polisu osiguranja AO izdate od strane naših osiguravajućih društava i registarske tablice.
Ono što je važno, zelena karta će i dalje biti potreban prilikom ulaska u Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu, tako da svi naši osiguranici koji idu na odmor u Grčku preko Makedonije moraće da imaju važeći zeleni karton. Isti je slučaj i sa Crnom Gorom, ukoliko idu preko Bosne i Hercegovine.

Za dobijanje zelenog kartona neophodno je priložiti na uvid:

1. Polisu obaveznog osiguranja
2. Saobraćajnu dozvolu

Zelenu kartu obavezno ponesite pri odlasku vozilom u inostranstvo, uz napomenu da pre polaska proverite datum isteka dokumenta.

O Vaša prednost

Druga agencija za ekskluzivno zastupanje UNIQA osiguranja u Srbiji, prva u Somboru, vlasnice Marice Tanurdžić, svečano je otvorena 1. decembra 2012. godine. Nalazimo se u Somboru, Vojvođanska 33a.
Ovaj unos je objavljen pod Motorna vozila i označen sa , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s